Чи можна християнам бути п’яними?

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Чи можна християнам бути п’яними?

           Християнам можна пити алкоголь, на відміну від буддистів чи мусульман, але з якої нагоди й скільки? Що про це пише Біблія? Про це і про хворобу алкоголізму зможете довідатися в цьому відео на YouTube каналі .

          У Біблії ми можемо знайти дуже багато цікавого на цю тему. І якщо виривати фрази з контексту, то може скластись враження, що Бог сам ще не вирішив – добре це, чи ні.

          Ми знаємо, що перше чудо Ісуса було перетворення води на вино, бо на весіллі в Кані Галилейській його забракло. Зверніть увагу, що в Кані Христос перетворює воду у вино, а в Єрусалимі та Тайні вечері Він перетворить вино в свою кров.

          Але, є одне велике але: в Біблії також сказано: “Все мені можна, та не все корисне” (1 Кор 6,12). Всі ми знаємо, що надмірне вживання алкоголю шкідливе для нашого здоров’я.

          Згідно Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я у світі щороку через надужиття алкоголем вмирають 3 мільйони осіб. Україна є шостою за кількістю споживання алкоголю у світі, де середньо кожний споживає 14 літрів спирту на рік.

          Одна із причин такої соціальної біди є послаблення функції контролю, яку здійснюють суспільні неформальні мережі, типу: родина, сусіди, парафія, школа, що гарантували передачу між поколіннями сумісних та надійних моделей пиття. Також часто проблемою є те, що світ швидко змінюється, і попередньо випробувані стримувальні чинники вже не працюють, а нові ще не виробилися.

          Махатма Ганді говорив про сім суспільних гріхів: політика без принципів; бізнес без моралі; наука без людяності; знання без характеру; багатство без праці; веселощі без совісті; релігія без жертви.

          Ми хочемо до того додати ще надмірне споживання алкоголю, бо прогули навчання або роботи, родинні скандали, крадіжка, неврівноважене сексуальне життя, зрада, розлучення, інтелектуальне збіднення нації, автоаварії, хуліганство, поганий приклад і тд – далеко виходять за межі приватності.

          Дійсно, величезні інтереси рухаються навколо алкоголю – офіційні та підпільні виробники, дистриб’ютори, ресторатори, продавці, держава, бари, і вони визначають умови його споживання. І ось якщо в таких обставинах молоді люди не можуть встановити межу і не завжди розуміють, коли їм слід кинути пити, то хто за це має відповідати?

          Відповіді на питання як вийти зпід впливу алькогольної індустрії та пропозиції як позбутися залежності від спиртного шукайте в цьому відео “Чи можна християнам бути п’яними?” на каналі @Християнин чи бандит?.

          Бог не проти, щоб ви мали вино; Бог проти, щоб вино мало вас.

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.